Farmacotherapeutisch Kompas | Huisarts
Middel Broekweg 2A 2671ME Naaldwijk Spoed 0174-351035 keuze 1
Header afbeelding

Farmacotherapeutisch Kompas

Wat is het Farmacotherapeutisch Kompas?

Het Farmacotherapeutisch Kompas (FK) van het College voor zorgverzekeringen is een hulpmiddel voor huisartsen, wat gebruikt wordt bij het voorschijven van geneesmiddelen. Het doel van het Farmacotherapeutisch Kompas is om huisartsen en andere medische collega’s te voorzien van praktijkgerichte en beslissingsondersteunende informatie, over verschillende geneesmiddelen en hun toepassingen.

Hoe gebruikt u het als patiënt van Huisartsenpraktijk Hoogeland?

Het Farmacotherapeutisch Kompas (FK) van het College voor zorgverzekeringen biedt informatie over in Nederland verkrijgbare geneesmiddelen. Dit betekent dat u alle geneesmiddelen kunt inzien als het gaat om duidelijke voorschrijf- en toepassingsadviezen. De website is primair bestemd voor artsen en apothekers en degenen die voor deze beroepen worden opgeleid; maar u heeft hier zelf ook inzage in uw medicijnen.

Op deze website vindt u op verschillende manieren informatie. U kunt gericht zoeken op stof- of merknamen van geneesmiddelen of op indicaties/diagnoses. U kunt zoeken in specifieke geneesmiddelenteksten of in achtergrondinformatie.

Overige informatie over het Farmacotherapeutisch kompas

Mocht u meer informatie willen aangaande het Farmacotherapeutisch Kompas, dan verwijzen wij u graag door naar de website van het FK.

Farmacotherapeutisch Kompas    Ga naar het Farmacotherapeutisch Kompas